سفارش تبلیغ
صبا ویژن

عصر اطلاعات

 

با توجه به دیجیتالی شدن دنیای امروزه، افراد برای انجام کار های خود از جمله: کار های اداری, خرید محصولات، ارتباط گرفتن با دیگران و... از وب سایت ها و شبکه های اجتماعی استفاده می کنند. در ادامه درباره طراحی سایت بیشتر توضیح می دهیم. با ما همراه باشید.

طراحی سایت چیست؟

به فرایند هایی مانند:  طرح یک صفحه، تولید محتوا و طراحی گرافیک که برای طراحی یک وب سایت انجام می شود را طراحی سایت می گویند. به عبارتی، طراحی سایت به معنی طراحی صفحاتی است که در اینترنت نمایش داده می شود. هر وب سایتی که ساخنه می شود، با استفاده از یک زبان برنامه نویسی مانند HTML  و یا CSS ایجاد می شوند و افرادی که در حوزه طراحی سایت کار می کنند، با استفاده از برچسب هایHTML می توانند صفحات هر وب سایت را ایجاد کنند که محتوا و داده های هر صفحه را تعریف می کنند. شما با استفاده از  HTML  می توانید فقط ساختار و شکل ظاهری سایت خود را طراحی کنید. 

 

 

 

 

 

 

تاریخچه طراحی سایت چیست؟

تیم برنرزلی که مخترع وب بود، اولین وب سایت را در سال1991 راه اندازی کرد و به این ترتیب، توانست نام خود را به عنوان نخستین سازنده وب در تاریخ به ثبت برساند. درنخستین وب سایت، از ابرمتن و ارتباط برای ارسال ایمیل (پست الکترونیک) استفاده شده بود. جالب است بدانید که در این سایت متنی هیچ‌گونه گرافیک، تصویر و حتی رنگ‌بندی به کار نرفته و هنوز هم برای کاربران در دسترس است. در حال حاضر، همان طور که می دانید، میلیون ها سایت در سراسر جهان وجود دارند ولی هیچ کدام  از آن ها بیش از 28 سال قدمت ندارند. البته سایت هایی که بعد از آن سایت طراحی شدند، فاقد هرگونه تصویر و یا رنگ بندی بودند تا این که مرورگر های پیشرفته تری توسط شرکت های  Netscape و Microsoft  روی کار آمدند که در آن سال ها در غیاب گوگل کروم و فایرفاکس، رقبای اصلی مرورگرها محسوب می شدند. با گذشت زمان، و با روی کار آمدن زبان های  برنامه نویسی جاوا اسکریپت و HTML کم کم سایت ها شکل بهتری به خود گرفتند و از گرافیک بیشتری برخوردار شدند. 

چرا طراحی سایت مهم است؟

امروزه بیشتر افراد درباره موضوعاتی که از آن اطلاعاتی ندارند و یا قصد دارند که مطلبی را بخوانند و فورا به آن دسترسی پیداکنند، به گوگل مراجعه می کنند و جواب خود را به راحنی می توانند در آن جا پیدا کنند. بنابراین، با پیشرفت تکنولوژی و حرکت کردن دنیا به سمت فناوری های نوین، شما در هر تجارتی که باشید و هر شغلی که  داشته باشید، به داشتن وب سایت نیاز دارید تا بتوانید از این طریق، خدمات و محصولات و کالاهای خود را در معرض دید مشتریان قرار بدهید تا مشتریان بتوانند با برند و کار  شما آشنا بشوند و راحتر خرید کنند. شما هم چنین  می توانید در کسب و کار خود از رقبا پیشی بگیرید و حس منحصر به فرد بودن  را به مشتریان القا کنید تا مشتریان بتوانند به شما اعتماد کنند و کار شما رونق بگیرد.

 

آیا طراحی وب (Web Design) با توسعه وب (Web Development) متفاوت است؟

طراحی وب مربوط به ظاهر سایت می‌شود و یک طراح وب وظیفه دارد تا ظاهر وب سایت را طوری طراحی کند که مخاطب به وب سایت جذب شود تا کاربر مدت زمان طولانی را در سایت بماند. اما توسعه وب مربوط به پایه و اساس و بدنه وب سایت می‌شود و بهتر است بدانید که توسعه وب سایت از طریق کدنویسی انجام می‌شود. یک توسعه دهنده وب وظیفه دارد تا اسکلت یک سایت را طراحی کند. حال هرچه اسکلت و بدنه این سایت اصولی تر و قوی‌ تر طراحی شده باشد، کار با آن وب سایت برای کاربران راحت‌تر خواهد بود.

برای طراحی سایت چیدمان باید به چه صورت باشد؟

همان طور که می دانید، چیدمان یک وب سایت به منزله اسکلت آن سایت است. نظم دهی به وب سایت و داشتن یک مدا بصری، با استفاده از چیدمان سایت انجام می شود. اگر شما قصد دارید که سایتتان را طراحی کنید، باید توجه بسیار زیادی به ظاهر آن داشته باشید، زیرا که ظاهر سایت از این جهت که می تواند کاربران را جذب کند برای شما بسیار ضروری و حیاتی است و به عبارتی صدای کسب و کار شما محسوب می‌شود. چیدمان سایت شما توسط سه المان مهم تعیین می‌شود که شامل:

  • هدف وب سایت
  • پیامی که شما می‌خواهید به کاربران بدهید
  • تولید محتوا در وب سایت 

به طور کلی چیدمان وب سایت را می توان به دو نوع دسته بندی کرد:

1.       چیدمان مطابق با محتوا شماچیدمان وب سایت شما باید بر اساس محتوایی باشد که تولید می‌کنید. به مثال زیر توجه کنید:

اگر شما قصد طراحی یک سایت فروشگاهی را دارید تا بتوانید محصولات خود را به نمایش بگذارید، بهتر است سایت خود را طوری طراحی کنید تا فضای زیادی برای برجسته کردن محصولاتتان وجود داشته باشد و اگر قصد طراحی یک وبلاگ را دارید باید طوری این وبلاگ را طراحی کنید تا بتوانید مطالبتان را به صورت سازمان یافته به مخاطبتان ارائه دهید.

       2. چیدمان رایج: در حال حاضر تعداد زیادی چیدمان وجود دارند که مدت‌هاست مورد استفاده قرار گرفتند و برای همه کسانی که طراحی سایت انجام می‌دهند ثابت شده هستند. این چیدمان‌ ها برای کسانی که در طراحی سایت مبتدی و تازه کار هستند بسیار مناسب است و آن‌ ها می‌توانند برای شروع کار خود از این چیدمان ها استفاده کنند. 

 

 

طراحی سایت چه مراحلی دارد؟

طراحی وب سایت شامل چهار مرحله می باشد که عبارتند از:

مرحله اول: طراحی وایر فریم

در مرحله اول شما باید با توجه به نیاز های کاربران و نوع سایتی که می خواهید طراحی کنید، ابتدا یک نمای کلی از سایت و یک نقشه کلی از صفحات سایت را برای خود داشته باشید تا بتوانید جایگاه و چیدمان المان ها و عناصر مختلف را تعیین کنید. به این مرحله از طراحی سایت، طراحی وایر فریم گفته می شود. 

مرحله دوم : طراحی گرافیک سایت

بعد از این که شما توانستید در مرحله طراحی وایر فریم، محل قرار گیری عناصر سایتتان را مشخص کنید، حال باید به سراغ طراحی گرافیک سایت بروید. منظور از طراحی گرافیک سایت این است که با استفاده از نرم افزار های مخصوص این کار به طراحی وایر فریم رنگ و لعاب داده و با توجه به نوع کسب و کار اینترنتی که قرار است با سایت راه اندازی شود رنگ بندی و گرافیک سایت طراحی می شود.

مرحله سوم: کدنویسی و برنامه نویسی سایت

بعد از این که مراحل طراحی وایر فریم و طراحی گرافیک سایت را انجام دادید، حال نوبت به مرحله برنامه نویسی سایت می رسد. در مرحله برنامه نویسی سایت، با توجه به نیاز های کاربران و مدل سایتی که قرار است طراحی شود، روش های مختلفی را برای بخش مدیریت سایت باید انجام دهید. برای این منظور می توانید از سیستم های مدیریت محتوا مانند وردپرس استفاده کنیدو  یا این که یک فریم ورک اختصاصی را از صفر برنامه نویسی کنید. این بخش باید بر اساس فاکتور های مختلفی مانند هزینه های موجود و نیاز های کاربران انجام شود. 

مرحله چهارم : راه اندازی سایت به صورت کامل

اگر شما سه مرحله ای که در بالا ذکر شد را به درستی طی کنبد، حال باید به سراغ مرحله نهایی که همان راه اندازی سایت در بستر جهانی اینترنت است بروید. در مرحله آخر شما باید ابتدا  یک هاست مناسبی را تهیه و خریداری کنید و سپس باید یک دامنه (نام سایت)مناسبی را انتخاب کرده و آن دامنه را ثبت کنید و از این دو طریق شما می توانید سایت خود را پیکربندی کنید  و به این ترتیب، سایت در دسترس عموم قرار خواهد گرفت. 

انواع طراحی سایت چیست؟

سایت ها به دو دسته کلی تقسیم بندی می شوند:

1. سایت های استاتیک :

در سایت های استاتیک مدیر سایت نمی تواند محتوای سایت را تغییر دهد. حال برای این که بتواند محتوا را تغییر دهد، می تواند طراحی سایت را بیاموزد و یا این که یک طراح سایت را استخدام کند تا تغییراتی که می خواهد را بتواند در سایت اعمال کند. همان طور که می دانید، در حال حاضر با وجود سیستم های مدیریت محتوای بسیار حرفه ای مانند وردپرس، استفاده از سایت های استاتیک به شدت کاهش یافته است. معمولا برای طراحی سایت های شرکتی کوچک یا سایت های معروفی که تا مدت زمان زیادی محتوای آن تغییر نخواهد کرد، از سایت های استاتیک استفاده می شود.

2. سایت های داینامیک :

پویا و داینامیک بود سایت به این معنی است که تمامی محتوای صفحات سایت توسط مدیر سایت قابل تغییر است و ممکن است هر روز یک صفحه جدید با محتوای متغییر در سایت منتشر شود. سایت های خبری یا مجله ای که در هر روز چندین اخبار جدید را در صفحات جدید منتشر می کنند از نمونه های سایت داینامیک می باشند. سایت های داینامیک پویا هستند، به این معنی که در طراحی سایت های داینامیک هر دو بخش فرانت اند و بک اند برنامه نویسی می شوند.  برنامه نویس بک اند وظیفه پویا سازی وب سایت را بر عهده دارد و با استفاده از کدهای سمت سرور اسکریپتی را طراحی می کند که سایت به صورت کامل پویا باشد.

 

چه مهارت هایی برای طراحی سایت لازم است؟

1.       یادگیری زبان java script

2.       یادگیری زبان  jquery

3.       یادگیری زبان  bootstarp

4.       تسلط کامل بر زبان  html

5.       تسلط کامل بر زبان  css

6.       آشنایی با نرم افزار های طراحی وب سایت مانند ++dreamweaver ، php storm، note pad

7.       آشنایی با نرم افزار های بانک اطلاعاتی مانند mysql

8.       یادگیری استانداردهای طراحی وب